De beste 5 padelrackets voor beginners van 2024

Ben je nieuw in de wereld van padel en zoek je het beste racket om mee te beginnen? Er zijn honderden modellen op de markt, wat de keuze behoorlijk overweldigend kan maken. Ik weet zelf nog hoe ik jaren geleden ben begonnen en toen het racket leende van een goede vriend met veel ervaring. Ik had veel moeite controle te krijgen over de bal. Pas later leerden ik hoe padelrackets van elkaar verschillen en welke invloed dit kan hebben op je spel. 

In dit blog bericht bespreken we de top 5 padelrackets voor beginners van 2024, zodat je met vertrouwen jouw eerste stappen op het padelveld kunt zetten.

Lees verder zodat ook jij jouw perfecte match kan vinden!

Beste padelrackets voor beginners

De beste padelrackets voor beginners van 2024 zijn de Adidas Drive 3.2, de NOX X-ONE Exclusive, de Bullpadel BP10 EVO 23, de Starvie Arcadia en de Babolat Contact.

Onze favoriet

De Adidas Drive 3.2 is een ideaal padelracket voor beginners. Met dit racket kunt u uw basis vaardigheden verbeteren en groeien in het spel. De solide constructie en het relatief lichte gewicht zorgen voor een comfortabele grip en gemakkelijk manoeuvreerbaarheid.

 • Gewicht
 • Vorm
 • Materiaal

2e beste keuze

De NOX X-One EVO Black is een uitstekende keuze voor beginners op het gebied van padel. Dit racket biedt de perfecte combinatie van power en controle, waardoor je als beginner vol vertrouwen kunt spelen.

 • Gewicht
 • Vorm
 • Materiaal

3e beste keuze

Het Bullpadel BP10 EVO 23 padelracket is een uitstekende keuze voor beginners. Met zijn lichte gewicht en gemiddelde balans biedt dit racket veel controle en wendbaarheid. De bladvorm zorgt ook voor een goede balans tussen power en precisie.

 • Gewicht
 • Vorm
 • Materiaal

Op deze pagina:

Op welke punten zijn de padelrackets voor beginners geslecteerd en getest? 

Als beginner in padel zijn er enkele belangrijke criteria waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van een padelracket. Het juiste racket kan je helpen om het spel te leren en je vaardigheden te ontwikkelen. Hier zijn drie criteria om op te letten:

 1. Gewicht van het racket:

  • Als beginner is het over het algemeen aan te raden om te beginnen met een lichter racket. Een lichter racket is gemakkelijker te hanteren en stelt je in staat om sneller te reageren op ballen. Rackets voor beginners wegen meestal tussen 340 en 360 gram. Naarmate je vaardigheden verbeteren, kun je overstappen naar een zwaarder racket als dat beter bij je spel past.
 2. Vorm van het racket:

  • Padelrackets zijn er in verschillende vormen, meestal rond of druppelvormig (teardrop). Voor beginners wordt meestal een racket met een druppelvorm aanbevolen. Dit type racket biedt een goede balans tussen controle en kracht. Het vergroot ook het zoete spot-gebied, wat betekent dat je meer vergevingsgezindheid hebt bij het raken van de bal.
 3. Materiaal en kern van het racket:

  • Padelrackets zijn meestal gemaakt van composietmaterialen zoals carbonvezel. De kern kan variëren, waarbij de meest voorkomende keuzes bestaan uit schuimrubber (EVA) of polyethyleen (foam). Als beginner is een racket met een zachte kern zoals EVA vaak gemakkelijker te hanteren en biedt het meer comfort bij het slaan van ballen. Het helpt ook om trillingen te verminderen, wat handig is bij het voorkomen van blessures.

Bij het kiezen van een padelracket is het ook belangrijk om het racket uit te proberen voordat je het koopt, als dat mogelijk is. Zo kun je de grip, het gewicht en de balans van het racket testen om te zien of het goed bij je past. Bovendien is het raadzaam om advies te vragen aan ervaren spelers of een professionele racketwinkel te bezoeken om meer informatie te krijgen over de verschillende beschikbare opties en welke het beste past bij jouw speelstijl en niveau.

#1
Adidas Drive 3.2 Padelracket - Geel / Zwart | Maat: UNI

De Adidas Drive 3.2 is een ideaal padelracket voor beginners. Met dit racket kunt u uw basis vaardigheden verbeteren en groeien in het spel. De solide constructie en het relatief lichte gewicht zorgen voor een comfortabele grip en gemakkelijk manoeuvreerbaarheid.

Het heeft ook een goede prijs-kwaliteitverhouding, wat het een uitstekende keuze maakt voor spelers die net beginnen met padel. Dankzij het brede slagvlak en de evenwichtige balans is de Adidas Drive 3.2 in staat om stabiliteit en controle te bieden, essentiële aspecten voor elke beginnende speler.

Bovendien draagt het stijlvolle ontwerp bij aan uw zelfvertrouwen op het veld. Verover het padelveld met de Adidas Drive 3.2!

 • Gewicht
 • Vorm
 • Materiaal
Beste prijs op BOL.com

#2
NOX X-One EVO Black (Round) - 2022

De NOX X-One EVO Black is een uitstekende keuze voor beginners op het gebied van padel. Dit racket biedt de perfecte combinatie van power en controle, waardoor je als beginner vol vertrouwen kunt spelen.

Met zijn lichtgewicht ontwerp is dit racket gemakkelijk te hanteren en zorgt het voor een comfortabele speelervaring. Bovendien heeft de NOX X-ONE een betaalbare prijs, waardoor het een ideale optie is voor spelers die net beginnen met padel.

Met dit racket kun je jouw spel naar een hoger niveau tillen en snel verbeteringen zien in jouw techniek en prestaties op de baan.

 • Gewicht
 • Vorm
 • Materiaal
Beste prijs op BOL.com

#3
Bullpadel Padelracket BP10 Evo 23

Het Bullpadel BP10 EVO 23 padelracket is een uitstekende keuze voor beginners. Met zijn lichte gewicht en gemiddelde balans biedt dit racket veel controle en wendbaarheid. De bladvorm zorgt ook voor een goede balans tussen power en precisie.

Daarnaast is de prijs van dit racket zeer betaalbaar voor beginners die op zoek zijn naar hun eerste padelracket. Al met al is de Bullpadel BP10 EVO 23 een betrouwbare optie voor startende spelers die hun padelvaardigheden willen ontwikkelen.

 • Gewicht
 • Vorm
 • Materiaal
Beste prijs op BOL.com

#4
StarVie Arcadia (Round) - 2022 padel racket voor beginners

Een nieuwe racket in de reeks van StarVie is de Arcadia. Door de glasvezelsamenstelling ligt het racket comfortabel in de hand en voelt het goed aan bij elke slag. Het is rond racket dat de sweet spot binnenin plaatst. De zachte dichtheid van het rubber draagt bij aan een grotere snelheid van de bal en gemak bij elke slag. Bladformaat: Round Materiaal Blad: Fiberglass Materiaal Frame: Fiberglas Kern: EVA Soft rubber Balans: Laag Gewicht: 350-385 gram Kleur: Blauw, Rood, Groen en Wit Model: 2022
 • Gewicht
 • Vorm
 • Materiaal
Beste prijs op BOL.com

#5
Padel Racket Babolat Contact Blue Multicolour

De Starvie Arcadia is een uitstekend padelracket voor beginners. Het heeft een ideale balans tussen controle en kracht, waardoor het perfect is om de basis van het spel onder de knie te krijgen.

Met zijn gemiddelde hardheid en gewicht is het racket bijzonder geschikt voor spelers die net beginnen met padel. De Starvie Arcadia biedt ook een goede prijs-kwaliteitverhouding, waardoor het een favoriet is onder beginnende spelers.

Met dit racket kan je jouw padelspel naar een hoger niveau tillen en plezier hebben op de baan.

 • Gewicht
 • Vorm
 • Materiaal
Beste prijs op BOL.com

Kenmerken van een padelracket voor beginners

Het padelracket voor beginners moet een bladvorm hebben die het gemakkelijk maakt om de bal te raken en controle te behouden. Het gewicht moet licht zijn, zodat beginners gemakkelijk kunnen manoeuvreren.

De balans van het racket moet neutraal zijn, waardoor beginners zowel kracht als controle kunnen genereren. De hardheid van het racket moet gemiddeld zijn, zodat beginners zowel kracht als gevoel kunnen ervaren tijdens het slaan van de bal.

En tot slot, de prijs moet betaalbaar zijn, aangezien beginners mogelijk niet willen investeren in een duur racket voordat ze het spel beter onder de knie hebben.

Bladvorm

De bladvorm van een padelracket is een belangrijke factor om rekening mee te houden bij het kiezen van een racket voor beginners. De meest voorkomende bladvormen zijn rond, diamantvormig en druppelvormig.

Een rond racketblad biedt meer controle en is ideaal voor beginners die nog werken aan hun techniek. Een diamantvormig racketblad daarentegen zorgt voor meer kracht en is geschikt voor spelers die al wat meer ervaring hebben.

Tot slot is er de druppelvormige bladvorm, die een goede balans biedt tussen controle en kracht. De keuze voor de bladvorm hangt af van je speelstijl en persoonlijke voorkeur.

Gewicht

Het gewicht van een padelracket is een belangrijke factor om rekening mee te houden bij het kiezen van een racket voor beginners. Over het algemeen hebben beginners baat bij een lichter racket, omdat dit hen meer controle en wendbaarheid biedt tijdens het spel.

Een lichter racket maakt het ook gemakkelijker om snelle slagen te maken en de bal over het net te slaan. Het ideale gewicht voor een beginners racket ligt meestal tussen de 350 en 370 gram, maar dit kan variëren afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en speelstijl.

Kies dus een racket dat comfortabel aanvoelt en goed in evenwicht is wanneer je het vasthoudt.

Balans

De balans van een padelracket is een belangrijk kenmerk om rekening mee te houden bij het kiezen van een racket voor beginners. De balans verwijst naar de verdeling van het gewicht in het racket.

Een racket met een neutrale balans heeft het gewicht gelijkmatig verdeeld over het hele racket, wat zorgt voor een goede controle en wendbaarheid. Aan de andere kant hebben rackets met een kopzware balans meer gewicht in de top, waardoor ze meer kracht genereren bij het slaan van de bal.

Voor beginners wordt over het algemeen een racket met een neutrale balans aanbevolen, omdat dit hen helpt om hun techniek te verbeteren en controle te krijgen over hun slagen.

Hardheid

De hardheid van een padelracket is een belangrijke overweging bij de keuze van een racket voor beginners. Een racket met een zachte hardheid biedt meer controle en precisie, waardoor het ideaal is voor beginnende spelers die hun techniek willen verbeteren.

Aan de andere kant biedt een racket met een harde hardheid meer kracht en snelheid, wat gunstig kan zijn voor spelers die al wat meer gevorderd zijn. Het is belangrijk om te bedenken welk aspect je het belangrijkst vindt - controle of kracht - en vervolgens een racket te kiezen dat past bij jouw behoeften en speelstijl.

Prijs

De prijs van een padelracket voor beginners kan variëren, afhankelijk van het merk en het model. Er zijn padelrackets beschikbaar in verschillende prijsklassen, zodat er altijd een optie is die bij jouw budget past.

Het is belangrijk om te onthouden dat een hogere prijs niet altijd betekent dat het racket beter is. Het is aan te raden om een racket te kiezen dat past bij jouw speelniveau en spelstijl, zonder te veel te betalen.

Waarom kiezen voor een beginners padelracket?

Een beginners padelracket is de perfecte keuze voor spelers die net beginnen met padel. Deze rackets zijn speciaal ontworpen om beginners te helpen hun vaardigheden te ontwikkelen en techniek te verbeteren.

Ze bieden veel controle en zijn gemakkelijk te hanteren, waardoor je meer precisie kunt bereiken bij het slaan van de bal. Bovendien zijn beginners padelrackets meestal lichter en hebben ze een groter sweetspot, waardoor het makkelijker wordt om de bal goed te raken.

Met een beginners racket kun je dus op een comfortabele manier het spel leren terwijl je vertrouwen opbouwt in je slagen. Dus, als je net begint met padel, is een beginners padelracket de beste keuze om aan de slag te gaan en snel vooruitgang te boeken op het veld.

Na hoeveel tijd moet je overstappen van een padelracket van beginners naar een voor gevorderden?

Het moment om over te stappen van een padelracket voor beginners naar een racket voor gevorderden hangt af van verschillende factoren, waaronder je eigen progressie, speelstijl en doelen. Ik heb destijd zelf een racket aangeschaft dat geschikt voor beginners was maar dat ook geschikt was voor wanneer je wedstrijden wilden gaan spelen. Zo'n padel racket wordt ook wel een hybride padelracket genoemd. Een goed voorbeeld hiervan is op dit moment de Orbit Gajes Amsterdams Padel racket - full carbon.

Er is geen strikte tijdslijn voor deze overgang, maar hier zijn enkele overwegingen om te bepalen wanneer het tijd is om een geavanceerder racket te overwegen:

 1. Speelervaring: De meeste spelers beginnen met een beginnersracket om de basisvaardigheden onder de knie te krijgen en vertrouwen op te bouwen op de baan. Naarmate je meer ervaring opdoet en je spel verbetert, kun je overwegen om over te stappen naar een racket dat beter past bij je gevorderde vaardigheden.
 2. Speelstijl: Als je merkt dat je speelstijl evolueert en je meer nadruk legt op controle, precisie en geavanceerde slagen, kan een racket voor gevorderden je helpen je doelen te bereiken. Deze rackets bieden vaak meer precisie en minder vergevingsgezindheid dan beginnersrackets.
 3. Advies van een coach of ervaren spelers: Het kan nuttig zijn om advies in te winnen bij een padelcoach of meer ervaren spelers in je club of kring. Ze kunnen je helpen beoordelen of je klaar bent voor een geavanceerder racket en je mogelijk aanbevelingen doen op basis van je speelstijl en niveau.
 4. Comfort en vertrouwen: Je moet je comfortabel voelen met je racket en vertrouwen hebben in je slagen. Als je het gevoel hebt dat je huidige beginnersracket je niet langer de controle, kracht of precisie biedt die je nodig hebt, is het misschien tijd om te upgraden.
 5. Test het racket uit: Voordat je een geavanceerder racket koopt, is het een goed idee om verschillende rackets uit te proberen. Veel racketwinkels bieden demomogelijkheden, zodat je kunt voelen hoe verschillende rackets spelen voordat je een beslissing neemt.
 6. Budget: Houd rekening met je budget bij het overwegen van een racketupgrade. Geavanceerde rackets kunnen duurder zijn dan beginnersrackets, dus zorg ervoor dat je bereid bent om in je uitrusting te investeren als je besluit te upgraden.

Kortom, er is geen vastgestelde tijdslimiet om over te stappen van een beginnersracket naar een racket voor gevorderden. Het is belangrijk om naar je eigen spel, behoeften en doelen te luisteren en de overstap te maken wanneer je het gevoel hebt dat het de juiste keuze is om je padelvaardigheden naar een hoger niveau te tillen.

Conclusie

Wil je serieus beginnen met padel? Dan zijn deze vijf padelrackets perfect voor jou! Kies uit de Adidas Drive 3.2, NOX X-ONE Exclusive, Bullpadel BP10 EVO 23, Starvie Arcadia en Babolat Contact.

Deze rackets zijn speciaal ontworpen voor beginners en bieden de perfecte mix van power, controle en comfort. Ga voor een goede start met een van deze top padelrackets!

Veelgestelde vragen

1. Wat zijn de beste 5 padelrackets voor beginners van 2023?

De beste 5 padelrackets voor beginners van 2023 worden geselecteerd op basis van hun prestaties, prijsklasse en recensies van padelracket-beoordelingen.

2. Hoe kies ik het beste padelracket voor beginners?

Om het beste padelracket voor beginners te kiezen, zouden spelers moeten kijken naar variabelen zoals het gewicht, de balans en het ontwerp van het racket, evenals het niveau van de speler, of het nu een beginner, intermediate of gemiddeld niveau is.

3. Zijn er speciale padelrackets voor spelers van een gemiddeld of intermediate niveau?

Ja! Er zijn speciale padelrackets voor spelers van een intermediate en gemiddeld niveau. Deze rackets zijn ontworpen met specifieke kenmerken die geschikt zijn voor spelers op deze niveaus.

4. Wat is het beste beginners padelracket in 2023 volgens de reviews?

De specifieke merken en modellen kunnen variëren, maar typisch is de Raku® Cobra Series - Padel Racket een favoriet onder beginnelingen volgens veel reviews die momenteel ook nog eens met korting kan worden aangeschaft. 

5. Zijn er top padelrackets specifiek ontworpen voor startende spelers?

Absoluut! Er zijn top padelrackets speciaal ontworpen voor startende spelers, deze hebben vaak andere kenmerken dan rackets bedoeld voor meer ervaren spelers.

Onze favoriet

De Adidas Drive 3.2 is een ideaal padelracket voor beginners. Met dit racket kunt u uw basis vaardigheden verbeteren en groeien in het spel. De solide constructie en het relatief lichte gewicht zorgen voor een comfortabele grip en gemakkelijk manoeuvreerbaarheid.

Beste prijs op BOL.com